Behoefte aan persoonlijke ontwikkeling? Psycholoog Zwolle helpt.

Persoonlijke ontwikkeling gaat niet zomaar

Ken je het ‘oké plafond’? Dat is het moment waarop je ophoudt jezelf te verbeteren in wat je ook doet. Neem typen. Stel, je werkt op kantoor en moet redelijk wat typen: e-mails, brieven, presentaties. In de loop der jaren is je typesnelheid best een beetje vooruit gegaan. Vooral in het begin. Eigenlijk is het al jaren hetzelfde. Vind je dat niet gek? Je doet het elke dag. Zoveel oefening, je zou denken dat je nu toch heel erg goed in typen zou zijn? Maar nee.

Je bereikte jouw ‘oké plafond’. Vond het wel goed zo. Je stopte met moeite te doen om jezelf te verbeteren. Het geldt voor alles – muziek maken, een nieuwe taal leren, wat dan ook.

Jezelf ontwikkelen vraagt tijd, aandacht en een kritische houding. Je kunt voor jezelf de test doen. Als je bijvoorbeeld veel typt – neem elke dag 10 minuten en type op snelheid; met een stopwatch, fouten maken mag, het gaat om snelheidsverhoging. Je zult zien dat je vrij makkelijk je tempo ontwikkelt.

Moeite doen voor jezelf met hulp van Psycholoog Zwolle

Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van je leven. Je kunt het ontwikkelen. Je werk, kennis, relatie – alles. Maar je bent je er van bewust dat het waarschijnlijk niet gaat op eigen houtje. Om die kritische houding te houden, verdieping te geven en je leven te verrijken, moet je die extra moeite doen. Je moet nieuwe perspectieven vinden, opnieuw naar jezelf kijken, de patronen in je leven zien, je omgeving, waar je vandaan komt.

Die moeite ben je waard. Je leven is het waard.

Ik kan je begeleiden, het klankbord en de spiegel zijn. Ik zal je ook verschillende methoden, middelen en trainingen aanbieden – op maat, passend bij wie je bent en wat je wilt.

Contact

Herken je jezelf of heb je een vraag over persoonlijke ontwikkeling in Zwolle? Bel of mail Psycholoog Zwolle voor een afspraak.