Depressie behandeling Zwolle

Een zwaar gemoed

Depressie is één van de meest voorkomende aandoeningen. Je kunt bij jezelf nagaan of je klachten op depressie wijzen. Het gaat doorgaans gepaard met gevoelens van hopeloosheid, hulpeloosheid, lusteloosheid, besluiteloosheid, vermoeidheid, een gevoel van waardeloosheid, problemen met inslapen en doorslapen. Daarbij merk je misschien dat je bepaalde zaken verwaarloost: sociale contacten of bijvoorbeeld het huishouden.

Je trekt je terug

Je trekt je terug in jezelf. Contacten met mensen kosten je te veel energie, daarnaast heb je er geen zin in. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven. Daar word je moe van. Je wilt met rust gelaten worden en het liefst slapen, maar door de drukte in je hoofd lukt dat moeilijk. Het gaat steeds slechter…

Hulp vragen aan Psycholoog Zwolle

Het is bijna onmogelijk een depressie te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Mensen die dichtbij je staan bereiken je maar moeilijk. Een buitenstaander kan je veel beter bereiken dan een familielid zoals een psycholoog of een therapeut. Een psycholoog of therapeut raak sneller de verkeerde snaar en heeft dan de ervaring om meteen aan de slag te gaan met jouw depressie. We gaan stap voor stap te werk en kijken waar jij behoeft aan hebt.

Behandeling

Een depressie is goed te behandelen met cognitieve gedragstherapie (CGT). Met cognitieve gedragstherapie gaan we kijken naar wat jij belangrijk vindt in het leven en wat je minder belangrijk vindt. We gaan doelen stellen en je gedrag afstemmen op situatie die thuis of op de werkvloer kunnen gebeuren. Door met deze manier te werken te gaan krijg je een beter en positiever gevoel over jezelf en halen we je uit de neerwaartse spiraal.

Online therapie

Depressieve klachten kunnen goed behandeld worden met internet therapie. Dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo de behandeling volgen. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je vragen, wil je advies of een afspraak maken? Neem contact op mijn praktijkassistent of bel met 038 – 20 22 011. Je krijgt altijd deskundig en persoonlijk advies. Ik heb geen wachtlijst, we gaan snel aan de slag. Je mag ook een bericht sturen.