Wanneer bezoek je een psycholoog in Zwolle?

Wat een psycholoog voor je kan doen

Wanneer ga je naar een psycholoog? Wat kan een psycholoog eigenlijk voor je doen? Ik snap dat er veel verschillende vragen zijn. Veel mensen denken dat je alleen maar met ernstige psychische klachten naar een psycholoog hoort te gaan. Maar het woord ernstig is nogal relatief: het is voor iedereen anders..

Alleen jij weet de ernst van je klacht

Om te beginnen gaat het om klachten ‘van binnen’, je kunt ze niet zien en je kunt ze maar moeilijk met iemand anders vergelijken. Dus ga je jezelf vragen stellen zoals: ”Is mijn probleem wel erg genoeg? Ligt het niet aan mijzelf: stel ik me aan?”

Daarnaast zijn het meestal klachten, vragen of problemen die je moeilijk onder woorden kunt brengen. Als voorbeeld: je kunt vrij makkelijk bepalen of je griep hebt, en een kneuzing van een breuk onderscheiden kan iedereen. Maar wanneer is het gewoon verstandig om een paar keer te controleren of het gas wel uit is, en wanneer is het een dwangneurose? Heb je last van een burn-out of ben u gewoon aan vakantie toe?

Lang niet iedereen weet dat je ook je eigen leven behoorlijk kunt verbeteren met behulp van een psycholoog. Ook al twijfel je of weet je niet precies wat je hebt, de kans is groot dat een psycholoog je hulp kan bieden. Vertrouw op je gevoel. Datzelfde gevoel dat je ertoe bracht naar deze site te komen.

Een psycholoog verrijkt je leven

Een psycholoog kan je helpen door je het juiste perspectief op jezelf en jouw leven te geven. Je krijgt inzicht in bepaalde aspecten van wie jij bent. Een andere blik op patronen, je omgeving of andere delen van je dagelijks leven. En je krijgt de handvatten om zelf betere keuzes te maken. Je leert begrijpen waarom je sommige dingen doet zoals je die doet. Je leert je eigen talenten en kwaliteiten beter inzien en benutten. Al met al verrijk je je leven en ben je beter in staat het leven te leiden dat echt van jou is.

Voor wie dit leest

Je bent niet voor niets op deze website gekomen. Je hebt vragen, misschien wel klachten of een duidelijk probleem. Mocht je nu twijfelen aan de ernst van je vraag of klacht, of aan of jouw klacht wel thuishoort bij een psycholoog; dan wil ik je graag het volgende zeggen: bel ons even op. Liever vandaag dan morgen. Want dát je hier bent, en dát je jezelf en je vraag of klacht serieus neemt is genoeg. Je hoeft niet alles zelf uit te dokteren. Daar zijn wij voor.

De psycholoog helpt je jezelf te helpen

Laat ik beginnen te zeggen wat een psycholoog niet doet. Een psycholoog neemt het roer niet van je over. Je gaat het zelf doen. De psycholoog zorgt er vooral voor dat je het zelf kunt doen. Allereerst kun jij je verhaal vertellen. Dat is voor veel mensen al heel fijn. De psycholoog stelt de diagnose en vertelt je wat de behandeling zal inhouden. Als je het daarmee eens bent ga je samen aan de slag.

De psycholoog helpt je goed naar jezelf te kijken, houd je een spiegel voor. Zo zie je bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag. Dat is soms niet zo leuk om te horen, maar het helpt het je wel.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je vragen, wil je advies of een afspraak maken? Neem contact op mijn praktijkassistent of bel met 038 – 20 22 011. Je krijgt altijd deskundig en persoonlijk advies. Ik heb geen wachtlijst, we gaan snel aan de slag. Je mag ook een bericht sturen.