Relatietherapie Zwolle met relatietherapeut

Van liefde naar gewoonte

Een open en liefdevolle relatie geeft je mogelijkheden. Je staat krachtig en rustig in het leven en kunt jezelf helemaal ontwikkelen zoals jij wilt. Het is fijn om te geven en leven in de rust dat wat er ook gebeurt je geliefd bent.

Veel relaties beginnen zo. Er zijn dromen, jullie delen, gaan samen en dragen elkaar. Ieder heeft ruimte, ieder vindt een richting en al die draadjes weven mooi samen. Hoe hechter jullie zijn, hoe vrijer het voelt. Toch sluipen er patronen in jullie samenzijn. Er komt drukte, onrust. En waar jullie dat vroeger samen droegen, groeien jullie uit elkaar. Dat kan ook uit liefde gebeuren. Het zijn de standaardreacties, de automatismen, de steeds dieper slijtende patronen.

Vaak valt het niet eens op en vinden stellen zich ineens in een relatie die ‘op’ lijkt. Die alleen nog maar energie kost. Waarin alles zo moeizaam gaat. Van gewoon een gesprek tot een aanraking of vrijen, wat zo gewoon was is nu geforceerd en frustrerend. Blaas je relatie nieuw leven in met Relatietherapie Zwolle.

3 stappen behandeling van Relatietherapie Zwolle

In de behandeling zetten we 3 stappen. De eerste is het meest praktisch, maar ook vaak het meest moeilijk. En als jullie die eerste stap kunnen zetten, dan is de kans op succes erg groot met relatietherapie Zwolle.

Relatietherapie stap 1 – doorbreek de reflex-communicatie
Voordat we ook maar iets kunnen doen, moeten we de patronen in jullie omgang met elkaar zien, begrijpen en uiteindelijk veranderen. Die processen zijn zo sterk als reflexen en omdat ze er in lange tijd ingesleten zijn, duurt het ook een tijdje voordat jullie ze structureel verbreken.

Ik heb het nu dus letterlijk over de mechanismen van gesprekken, ruzies, toenadering. Alsof je opnieuw moet leren lopen. En daar kun je het ook best mee vergelijken. Het is echt werk en we hebben jullie allebei even hard nodig. Maar je kunt echt iets doen en je zult merken dat je als mens ook groeit.

Relatietherapie stap 2 – maak ruimte voor inhoud
Is die eerste stap gezet, dan kunnen we met de inhoud aan de slag. De pijn, het verdriet, de verwachtingen en teleurstellingen. Maar ook de liefde, de gehechtheid, de momenten dat jullie elkaar exact begrepen en lieten stralen. We maken tijd voor de pijn in de relatie, wat jullie elkaar misschien aangedaan hebben. En we vinden uit waar jullie elkaar opnieuw kunnen vinden. Als die richting eenmaal duidelijk is, zijn de oorspronkelijke problemen en vragen ook wel verholpen.

Relatietherapie stap 3 – zet de positieve stap
De derde stap maakt de positieve stap naar de toekomst. Je zult merken dat die vrij makkelijk gezet is en dat jullie relatie gegroeid is met relatietherapie Zwolle, en jullie allebei als individu ook. Dat jullie nooit meer in de problemen komen kan niemand voorspellen. Maar mocht het zo zijn, dan weten jullie hoe jullie elkaar weer kunnen vinden.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land en over relatietherapie Zwolle.

Contact over Relatietherapie

Zelf geen ik geen relatietherapie, kijk bij mijn collega’s in Zwolle voor een relatietherapeut. Je kunt ook even bellen naar 038-2022011.