Verlies en rouwverwerking in Zwolle bij Psycholoog Zwolle

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk, de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende taken verrichten:

  • accepteren van verlies,
  • accepteren van pijn en verdriet,
  • aanpassen aan een nieuw leven zonder wat voor ons zo belangrijke was,
  • ons verlies een plaats geven en de draad van het leven oppakken.
  • De behandeling van Psycholoog Zwolle is gericht op het in zijn geheel doorlopen van rouwproces.

Ergens vast in het proces? Psycholoog Zwolle helpt je weer op gang

Veel mensen komen in dit proces vast te zitten omdat ze het verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarin kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen tijdens ervaren van emoties die erbij horen. Op eind van dit proces zal de pijn en verlies nog steeds bij je horen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er een betekenisvolle ervaring van maken.

Online therapie

Rouwverwerking kan goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Meer over online therapie bekijk hier naar de mogelijkheden: online therapie.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je vragen, wil je advies of een afspraak maken? Neem contact op mijn praktijkassistent of bel met 038 – 20 22 011. Je krijgt altijd deskundig en persoonlijk advies. Ik heb geen wachtlijst, we gaan snel aan de slag. Je mag ook een bericht sturen.