Ben je gespannen / heb je slaapproblemen?

Psycholoog Zwolle kan je helpen.

Er is genoeg om je zorgen over te maken. Te piekeren. Te malen in je hoofd. Het lijkt ook wel alsof alles tegelijkertijd komt. Je maakt je zorgen over je eigen kunnen. Heb je te hoog gegrepen met alles? Waarom lijkt het wel alsof de rest van de wereld doorleeft zonder een centje pijn?

Wie gedurende lange tijd in spanning leeft of bijvoorbeeld slecht slaapt vanwege piekeren, pleegt roofbouw op zijn eigen lichaam en geest. Rust in je hoofd en goede nachtrust zijn net zo basaal als eten en drinken. Net als bij die laatste kun je best eventjes ongebalanceerd leven, maar niet lang.

Het zit in je hoofd

Waarschijnlijk heb je het ook echt druk. Maar, je maakt het in je hoofd nog veel drukker dan nodig is. Je sluit zaken niet goed af, bent er met je hoofd niet bij en trekt te veel conclusies in sommige situaties. In plaats van de dingen te doen, hier en nu, ben je overal in je hoofd met van alles en nog wat bezig.

Gespannenheid en slaapproblemen gaan hand in hand. Als je gespannen bent slaap je moeilijk in en met weinig slaap voel je de spanning steeds verder oplopen.

Ontspannen kun je leren

Geen enkele psycholoog kan de drukte, tegenslagen en onverwachte wendingen in je leven tegen gaan. We kunnen je bij Psycholoog Zwolle wel helpen op de stroom van het leven te varen in plaats van spartelend te watertrappelen.

Daar zijn namelijk heel goede en effectieve trainingen voor. Mindfulness bijvoorbeeld. Of Autogene Training. Je leert letterlijk nieuwe vaardigheden. Je leert jouw leven te leven in plaats van erdoor geleefd te worden.

Met ontspanningsoefeningen breng je je lichaam bewust in een ontspannen toestand. Zo wordt je lichaam ontspannen en jij dus ook en dan komt de slaap vanzelf.

Het mooie ervan is dat als je één keer autogene training of mindfulness geleerd hebt, je ze altijd kan gebruiken. Je bent niet meer afhankelijk van hulp van buitenaf.

Inzichtgevende behandeling bij Psycholoog Zwolle

Veel mensen met spanningsklachten hebben het gevoel die controle kwijt te zijn. Er overkomt je van alles en je bent onmachtig het te sturen.

Buiten het concreet werken aan slaap en ontspanning is het wellicht goed je af te vragen hoe je hier verzeild bent geraakt. Misschien is het meer dan de drukte die je jezelf aandoet. Iedereen heeft in zijn of haar leven momenten dat het allemaal overloopt. Soms lukt het daar met partner, vrienden en familie doorheen te komen. Maar soms ook niet.

De psycholoog helpt je in te zien hoe je hier bent gekomen. Wat zijn de patronen in jou? Hoe ziet je omgeving eruit? Waar kom je vandaan? Door te begrijpen wat jouw valkuilen en talenten zijn in het ‘managen’ van je eigen leven krijg je grip op je situatie. En kun je je leven de balans geven die nodig is.

Contact met Psycholoog Zwolle

Heb je vragen, wil je advies of een afspraak maken? Neem contact op mijn praktijkassistent of bel met 038 – 20 22 011. Je krijgt altijd deskundig en persoonlijk advies. Ik heb geen wachtlijst, we gaan snel aan de slag. Je mag ook een bericht sturen.