Verwerk je trauma bij Psycholoog Zwolle

Het liefst zou je het allemaal gewoon vergeten

Je hebt iets meegemaakt wat je het liefste zou vergeten. Je probeert er niet over na te denken, je zoekt afleiding. Het leven gaat door en ze zeggen toch ‘de tijd heelt alle wonden’?

Misschien was het je wel gelukt om er voor korte of lange tijd nauwelijks of helemaal niet mee bezig te zijn.

Met een knal terug geslingerd in je ervaring

Maar opeens, onaangekondigd, breekt het weer in alle hevigheid door. Je kunt het niet meer loslaten, je krijgt nachtmerries, het trauma stuurt je leven. En het is vreselijk. En je bent radeloos. Want je hebt het gevoel dat dit nooit meer ophoudt.

Lichaamsgerichte therapie bij Psycholoog Zwolle helpt

Met behulp van lichaamsgerichte technieken voor traumaverwerking kan ik je helpen. Door je lichaam te leren vertrouwen en zijn signalen te volgen in verwerking van trauma, kan je met hulp van Psycholoog Zwolle op weg naar genezing van een nare ervaring die je hebt meegemaakt.

EMDR bij Traumaverwerking

Een van de vele gebruikt technieken bij traumaverwerking is Eye Movement Desensitization and Reprocessing oftewel EMDR. Bij EMDR gaan we de traumatische herinnering ophalen die zijn vastgelopen. Hierdoor komen weer herinnering naar boven waardoor jezelf de trauma een betere plek kan geven.

EMDR is een erg succesvol techniek en populair maar is niet voor alle trauma’s geschikt, dit is natuurlijk heel afhankelijk van je trauma en hoe jezelf bent. Iedereen is anders en soms is het behandelen van een trauma beter met een andere techniek zoals de bovengenoemd lichaamsgerichte therapie. Dit zal een psycholoog eerst gaan beoordelen zodat ze een therapie voor jou op maat kan maken.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp, of heb je gewoon een vraag over de behandeling? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar Psycholoog Zwolle.